Psychotherapie

Naast behandelingen binnen de Basis GGZ worden vanuit de locatie Psychologenpraktijk Nieuwenhagen ook behandelingen binnen de Specialistische GGZ aangeboden. Onder de Specialistische GGZ vallen de complexere en langerdurende behandelingen. Deze psychotherapie wordt verzorgd door ervaren en BIG-geregistreerde Klinisch psychologen/Psychotherapeuten. Vanuit onze locatie zijn dit drs. A.G. (Gert) Wolters en drs. J. (Jo) Leunissen.

 

Wat is psychotherapie?

Psychotherapie is een vak dat binnen de geestelijke gezondheidszorg een eigen plaats inneemt. Psychotherapie heeft zich ontwikkeld tot een effectieve behandelmethode voor psychische stoornissen en problemen. In psychotherapie staan gesprekken tussen de cliënt(en) en de deskundige hulpverlener, de psychotherapeut, centraal. De cliënt kan een individu, een (echt)paar, een gezin of een groep zijn; kind, volwassene of oudere.

 

Een psychotherapeut helpt de cliënt bij veranderen van gedrag, anders omgaan met pijnlijke emoties, anders denken of anders omgaan met belangrijke contacten. Het doel van psychotherapie is om psychische klachten en problemen te doen verdwijnen of aanzienlijk te verminderen, op een cliëntvriendelijke, wetenschappelijk onderbouwde en doeltreffende manier.

 

Praktijkgegevens

Psychologenpraktijk Nieuwenhagen

  • Beuteweg 16
  • 6373 LL Landgraaf
  • 045-5311003
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.